דאל עדשים, תרד ובטטות

דאל עדשים, תרד ובטטות

דאל עדשים הוא מנה קבועה במטבח ההודי שמתאימה במיוחד לימי החורף הקרים.

למרות שמראה והטעמים המורכבים, זאת מנה שקל יחסית להכין וכיף להגיש.

היא עשירה בטעם טוב וומשביעה במהירות גם לרעבים שבבני הבית.

אז למה אנחנו מחכים – בוא נכין דאל מפנק.

דאל עדשים – הרכיבים

1 כף שמן שומשום

1 בצל אדום, חתוך דק

1 שן שום, מעוכה

פיסת ג'ינג'ר בגודל אגודל, קלופה וחתוכה דק

1 פלפל חריף, קצוץ דק

1 1/2 כפיות כורכום

1 1/2 כפיות כמון

2 בטטות (בערך 400 ג') חתוכות ליחידות שוות

250 ג' עדשים אדומות חצויות

600 מ"ל ציר ירקות

80 ג' תרד

4 בצלצלים, חתוכים באלכסון להגשה

1/2 בזיליקו תאילנדי, עלים קרועים, לקישוט

שק מלא עדשים כתומות וכף עת מכילה עדשים

איך מכינים

שלב ראשון – מחממים את כף שמן השומשום במחבת רחבה עם מכסה שמתאים בהידוק.

שלב שני – מוסיפים את הבצל האדום שנחתך דק ומטגנים על אש נמוכה למשך 10דקות, ומערבבים מדי פעם, עד שהבצל מתרכך.

שלב שלישי – מוסיפים את שן השום הכתושה, חתיכת ג'ינג'ר קצוצה בגודל אגודל ואת הפלפל החריף, ומבשלים במשך דקה 1, לאחר מכן מוסיפפים 1 ו-1/2 כפיות של כורכום ו1 ו-1/2 כפיות של כמון וטגנים במשך דקה 1 נוספת.

שלב רביעי – מגביהים את האש לבינונית, ומוסיפים 2 בטטות שנחתכו ליחידות שוות ומערבבים את הכל יחד כך שהבטטות יהפכו מצופות בתערובת המתובלת.

שלב חמישי – מוזגים את 250 גרם העדשים האדומות, ואת 600 מ"ך ציר הירקות ומעט תיבול.

שלב שישי – מבשלים עד לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות עד שהעדשים רכות והבטטות עדיין שומרות (בקושי) על צורתן.

שלב שביעי – טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך, ואז מערבבים פנימה בעדינות 80 ג' תרד. ברגע שהתרד התרכך, מוסיפים מעל את 4 הבצלים שנחתכו באלכסון ואת 1/2 החבילה של עלי בזיליקום שנחתכו דק לקישוט.

שלב שמיני – לחילופין, תנו למנה להתקרר לגמרי, ואז חלקו אותה בין מיכלים עם סגירה הרמטית ואחסנו במקרר עבור ארוחה טעימה ומזינה.

לזלול בתיאבון

מנת טאלי עם תבשיל עדשים אדומות ורוטי לחם הודי מעל בצלחת הגשה מסורתית

כתוב/כתבי תגובה