שכחו מאורז לבן: אורז עם טוויסט שמשדרג כל ארוחה

שכחו מאורז לבן: אורז עם טוויסט שמשדרג כל ארוחה

כולנו מכירים את האורז הרגיל והמשעמם, שמוסיפים לו מדי פעם עוד כמה רכיבים כדי להפוך אותו ליותר "חגיגי" – אבל את האורז האדום הזה לא תשכחו במהרה! מדובר על מתכון מנצח שתכינו שוב ושוב, כי הוא הופך את האורז לחגיגה של ממש בפה – והוא אפילו בריא!

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז
  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 1 עגבניה
  • 1 בצל
  • 1 כף רסק עגבניות
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, כמון
  • שמן לטיגון
  • 4 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

  1. חותכים את הבצל לקוביות
  2. מחממים שמן במחבת
  3. מטגנים את הבצל עד שמזהיב
  4. מוסיפים כמות מדודה מהתבלינים, את העגבניה החתוכה לקוביות ואת רסק העגבניות
  5. מוסיפים את המים החמים ומרתיחים
  6. כשהמים רותחים, מוסיפים את העדשים והאורז
  7. כשהתערובת רותחת שוב, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
  8. מבשלים כ-15 דקות, עד שהאורז מתבשל
  9. ניתן לשדרג עם בשר, טופו וירקות נוספים

בתיאבון! 🙂

כתוב/כתבי תגובה