פשטידת חצילים מופלאה בתנור

פשטידת חצילים מופלאה בתנור

מי מאיתנו לא אוהב את התענוג הפשוט של פשטידה טעימה ביום חורפי? פשטידה היא מסוג המאכלים שבהם היחס שבין ההשקעה להנאה הוא מפנק במיוחד – במעט עבודה, הבית יתמלא בריחות נעימים שרק יתגברו כשתהנו מן הטעם הנפלא.

פשטידת חצילים היא אחת התענוגות שלי בימים הקרים. למתכון:

מרכיבים:

  • 4 חצילים קטנים-בינוניים חתוכים לפרוסות דקות (לא יותר מסנטימטר)
  • 3 כפות שמן צמחי
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 בצלים גדולים חתוכים דקיקות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף זרעי חרדל שחור
  • 1 כף גראם מסאלה
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כפית אבקת כמון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • שבבי שקדי מרק
  • 3 עגבניות בינוניות-גדולות
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • חצי כפית סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. חממו תנור לחום של 200C מעלות. מרחו בנדיבות כל פרוסה של חציל בשמן והניחו על שכבה של נייר בישול. יתכן ותצטרכו להשתמש בשני מגשים כדי להתאים את כל הפרוסות. חממו על המדפים התחתונים בתנור למשך 10 דקות, ואז היפכו את הפרוסות לצד השני וחממו למשך עוד 5-10 דקות, עד שהם זהובים. הנמיכו את חום התנור ל-180C מעלות.
  2. חממו את שמן הקוקוס בתוך מחבת עמוק והוסיפו את הבצלים. כסו והניחו להתבשל על גבי להבה נמוכה למשך כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך. הוסיפו את השום, את זרעי החרדל, הגראם מסאלה, אבקת הצ'ילי, מקל הקינמון, הכמון והכוסברה הטחונה. בשלו למשך מספר דקות עד שעולה ריח טוב וניחוחי.
  3. הוסיפו את העגבניות החתוכות ואת חלב הקוקס אל תוך הבצלי המתובלים וערבבו היטב. בדקו את התיבול והוסיפו את הסוכר ומעט מלח ופלפל לפי הטעם.
  4. בעזרת כף, צקו מעט מרוטב העגבניות לתוך תבנית 2 ליטר לתנור. רפדו את התבנית בעזרת מחצית מפרוסות החצילים. צקו מעל שליש מרוטב העגבניות, ולאחר מכן הוסיפו את שאר פרוסות החצילים, ולסיום שפכו את שארית הרוטב. פזרו מעל את שבבי השקדים ואת הכוסברה הטחונה ושמרו מעט עבור ההגשה – אפו למשך 25-30 דקות.

בתיאבון!

כתוב/כתבי תגובה