פסטה קרבונרה קלה ומטריפה

פסטה קרבונרה קלה ומטריפה

מתכון מדהים שאפשר להכין לכל אורך השנה הוא פסטה. אנחנו בבית אוהבים להכין פסטה בצהריים ובערב, ולאכול אותה טרייה עם מעט עשבי תיבול מלמעלה. הבסיס לפסטה יכול להשתנות כדי שהיא תקבל את השם שלה – בין אם רצועות, ספירלות או כל צורה שתתנו לבצק (וגם כל בצק שהוא למען האמת, מקמח מלא או אורז וכדומה) – אבל הרוטב מוכרח להיות ייחודי כדי לתת לפסטה את שמה.

אז הנה מתכון לפסטה קרבונרה מדהימה ועימה שכל אחד יכול להכין ושכולם אוהבים.

המרכיבים:

500 גרםפסטה לבחירתכם. אנחנו השתמשנו בספגטי אורז חום.

275 גרם טופו קשיח

1/2 כוס חלב צמחי לבחירתכם. אנחנו השתמשנו בחלב סויה

1/2 כוס פרמזקן צמחי או שמרים תזונתיים

1/4 כוס שמרים תזונתיים

2 כפות מיץ לימון

1 כף טחינה

1 כפית אבקת כורכום

1/2 כפית מלח ים

קורט פלפל שחור טחון

פטרוזיליה טרייה לתיבול

אופן ההכנה: ל6-8 מנות

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 15 דקות

  1. בשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
  2. שימו את שאר המרכיבים (חוץ מהפטרוזיליה) בתוך בנלדר וערבבו עד לקבלת מרקם של מחית חלקה ואחידה.
  3. כאשר הפסטה מוכנה, סננו אותה והניחו אותה בתוך מחבת בישול או באותו סיר שבו בישלתם את הפסטה. הוסיפו את הרוטב ובשלו על אש בינונית-גבוהה למשך 2-3 דקות, וערבבו במשך כל הזמן הזה.
  4. הגישו עם פטרוזיליה טרייה, או עוד פלפל מלמעלה.
  5. אחסנו את הפסטרה קרבונרה שלכם במקרר במיכל אטום למשך 4-5 ימים.

בתיאבון!

כתוב/כתבי תגובה