סלט קינואה מלא חלבון – טעים, מזין ובריא

סלט קינואה מלא חלבון – טעים, מזין ובריא

סלט קינואה הוא כמו האנשים המעצבנים האלה שיש להם הכל. הוא גם מלא בחלבון, משביע, בריא מאוד, פשוט להכנה, והכי חשוב – טעים בטירוף!

אחרי שתכינו אותו פעם אחת, הוא יהפוך כבר לסלט קבוע בתפריט שלכם, ותופתעו לשמוע שאפילו ילדים יאהבו אותו. אז למה אתם מחכים?

מצרכים:

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • 3 עגבניות
  • 2 מלפפונים
  • 1 אבוקדו
  • 2 בצלים ירוקים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח, פלפל
  • אפשר להוסיף ירקות נוספים לפי הטעם, וכן לשלב חמוציות ואגוזים!

הכנה:

  1. מכינים את הקינואה: יש לשטוף את הקינואה, ולהכניסה לסיר עם המים. לבשל על אש גבוהה עד שהמים רותחים, ולאחר מכן להנמיך את האש. יש לבשל על אש נמוכה עד שהקינואה ספגה את כל המים (אמור לקחת בערך 15 דקות). לאחר מכן להוריד מהאש ולכסות כ-5 דקות.
  2. מכינים את הירקות: בינתיים אפשר להתחיל לחתוך את הירקות ולהכניס לקערה גדולה. קצצו את העגבניות, המלפפונים, האבוקדו והבצלים.
  3. תיבול: מערבבים יחד את הקינואה והירקות ומתבלים בעזרת שמן זית, מיץ לימון ומלח-פלפל.

בתיאבון! 🙂

כתוב/כתבי תגובה