מרק תאילנדי לימים הקרים

מרק תאילנדי לימים הקרים

החורף מתחיל להירגע, ועדיין נראה שקריר בחוץ. מזג אוויר מושלם לסוודרים מחממים וצעיפים מגניבים. אני אוהבת להירגע סחוף עם מנת מרק חם בטעמים שונים. היופי במרק הוא שאפשר לגוון ולחגוג בהרגשה ביתי או מקפיצה או קלילה.

מרק אחד שתמיד מקבל אצלי מחמאות ושאני אוהבת להכין גם לעצמי סתם ככה הוא מרק תאילנדי. הוא קל במיוחד לבישול – ולוקח פחות מ-25 דקות מתחילת ההכנה ועד שזה מוכן. שימו לב גם למרכיבים, לא צריך לקפוץ לחנות מיוחדת בשבילם והכל נמצא קרוב ומושלם למשהו טעים וחם.

המרכיבים (ל3-4 מנות גדולות):

1/2 בצל קצוץ למקלות דקים (בסגנון ג'וליאן)

1/2 גמבה אדומה קצוצה למקלות דקים גם היא (ג'וליאן. הבנתם)

3 פטריות חתוכות לפרוסות

2 שיני שום קצוצות דק

1 סנטימטר של שורש ג'ינג'ר (בערך בגודל קצה אגודל), מקולף וקצוץ דקיקות

1/2 פלפל צ'ילי תאילנדי, או כל פלפל צ'ילי אחר קצוץ דק

2 כוסות (500 מ"ל) ציר ירקות או מים

פחית1 (400 מ"ל) חלב קוקוס

1 כף סוכר קוקוס, סוכר קנים או סוכר חום

275 גרם טופו קשיח

1 כף רוטב סויה

מיץ מחצי לימון ליים

חופן של כוסברה טרייה, קצוצה

איך מכינים:

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 15 דקות

  1. הניחו את כל הירקות (בצל, גמבה אדומה, פטריות, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי תאילנדי), יחד עם ציר הירקות, חלב הקוקוס והסוכר בתוך סיר גדול
  2. חממו על אש גדולה והביאו לרתיחה. לאחר שהכל רתח הנמיכו וחחמו על חום בינוני למשך עוד 5 דקות.
  3. הוסיפו את הטופו וערבבו לשך עוד 5 דקות נוספות
  4. הסירו את הסיר מהאש. הוסיפו את הסויה, את מיץ הליים ואת הכוסברה הטרייה. ערבבו והגישו.
  5. שמרו על המרק בתוך מיכל אטום במקרר עד ל-5 ימים. אתם יכולים גם להקפיא אותו.

כתוב/כתבי תגובה