מאפינס אוכמניות טבעוני, קל ונטול גלוטן

מאפינס אוכמניות טבעוני, קל ונטול גלוטן

אלה מאפינס טבעוניים, נימוחים, מענגים עם אוכמניות, שעשויים ממרכיבים שיש בכל מזווה בתוספת מרעננת של אוכמניות.

המאפינס האלה הם ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ואין בהם סוכר מעובד. ויותר מזה – קל ממש להכין אותם, וכיף לאכול כחטיף מפנק לאורך היום.

מתכון טבעוני שלוקח פחות משעה מרגע ההכנה ועד לזלילה. תהנו.

הרכיבים:

  • 2 כוסות קמח (רגיל, כוסמין, לבן, חיטה מלאה או מעורב)
  • 1/2 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח מינרלי
  • 3/4 כוס סוכר קנים אורגני או סוכר טורבינדו
  • 1 כוס חלב שקדים לא ממותק
  • 1/3 כוס שמן זית (או שמן זית בחליטת פירות: לימון או תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 עד 2 כוסות אוכמניות, טריות או קפואות

קישוטים אפשריים:

  • עוד כמה אוכמניות
  • קורט מפוזר של סוכר קנים

תזדקקו כמובן גם לתבנית מאפינס קטנה (6 שקעים) או גדולה (12 שקעים) כדי ליצור מאפינס מושלמים לאכילה שכיף להחזיק ולכרסם בכל מקום שרוצים.

איך מכינים:

  1. חממו תנור מראש ל-180 מעלות
  2. ערבבו את הרכיבים הרטובים: בתוך קערה, שפכו פנימה את החלב, הסוכר, השמן והווניל, וערבבו מספר פעמים עד לתערובת אחידה כדי לעזור לרכך את גרגרי הסוכר הגדולים
  3. ערבבו את הרכיבים היבשים: בקערה גדולה, ערבבו יחדיו את הקמח, אבקת האפייה והמלח עד ליצירה של תערובת אחידה.
  4. אחדו את התערובת רטובה והיבשה: מזגו את התערובת הרטובה לתוך התערובת היבשה וערבבו עד שנוצרת בלילה אחידה. אל תערבבו יתר על המידה, כי ערבוב יתר גורם למאפינס להיות פחות רכים ונימוחים.
  5. אוכמניות: הטילו פנימה את האוכמניות הטריות או הקפואות וקפלו אותן בעדינות לתוך הבלילה.
  6. צקו: מרחו שמן צמחי על גבי השקעים של תבנית המאפינס שלכם כדי למנוע מהמאפינס להידבק כשתוציאו אותם. המתינו כדקה ומלאו כל אחד מהשקעים בבלילה. כדי שהמאפינס יצאו אחידים בגודלם, מלאו את השקעים לאותו הגובה – בערך חצי ס"מ מתחת לפתח העליון הם ייתנפחו בתנור).
  7. (אופציונלי) ניתן להוסיף מספר אוכמניות למעלה או סוכר קנים
  8. אפו: הניחו את התבנית עם הבלילה בתנור המחומם ואפו במשך כ-30 דקות. בדקו מפעם לפעם את מידת ההכנה באמצעות קיסם. אחרי שהוצאתם את המאפינס מהתנור, תנו להם להתקרר מספר דקות ותהנו מהם חמים וטעימים.

איך מאחסנים אחרי ההכנה:

  • בחוץ או במקרר: לאחר שהמאפינס התקררו לגמרי, אחסנו אותם בעזרת נייר סופג (נייר מגבות) שתניחו מתחתם, והניחו בתוך קופסה. על השיש אפשר לשמור את הקוספא במשך 3-4 ימים. נייר המטבח יספוג את הלחות וישמור על המאפינס מלהיעשות ספוגיים מדי ולאבד את החלק העליון הפריך שלהם. במקרר אפשר להחזיק אותם עד שבוע ימים.
  • במקפיא: אפשר לשמור את המאפינס לאחר שהם התקררו לגמרי במקפיא. עטפו כל אחד מהם בנפרד ושמרו בתוך קופסא מתאימה לפריזר או בתוך שקית למשך עד 2 חודשים. כשתרצו לאכול אותם, הפשירו אותם עד לטמפרטורת החדר.

וזה הכל, מתכון פשוט כל כך להכנה שהוא כבר יכול להיות מוכן אצלכם בזמן שקראתם את זה.

בלי גלוטן, טבעוני, וטעים בכל מצב.

בתיאבון 🙂

עוד דברים שחייבים במטבח:

מכונת קפה של נספרסו בתוספת מארז להכנת קפה קר

משקל אלקטרוני ב-78% הנחה

כתוב/כתבי תגובה