ירקות בתנור – אנטיפסטי מעולה ב10 דקות עבודה

ירקות בתנור – אנטיפסטי מעולה ב10 דקות עבודה

אנטיפסטי היא מנת פתיחה מצוינת לכל ארוחה ולכל אירוע. היא יותר מיוחדת מסלט רגיל,  קלה להכנה, צבעונית ומרשימה, ופותחת מצוין את התיאבון למנה העיקרית.

מצרכים:

היופי באנטיפסטי הוא שאפשר להכניס כמעט כל מה שאתם אוהבים, אבל אלו הירקות הפופולריים:

  • קישואים
  • בטטות
  • תפוחי אדמה
  • פלפלים בכל הצבעים
  • גזרים
  • כרובית
  • בצל
  • שום

למנה בינונית ומספקת, יספיקו 1-2 מכל סוג של ירק

לתיבול:

  • שמן זית (כרבע-שליש כוס)
  • כף וחצי סילאן
  • מלח, פלפל

הכנה:

  • חממו את התנור ל-200 מעלות
  • חתכו את הירקות באופן גס (פרוסות עבות)
  • בקערה ערבבו את שמן הזית, הסילאן ומלח-פלפל
  • טבלו את הירקות ברוטב
  • הניחו את הירקות בצורה מסודרת על התבנית והכניסו לתנור לכחצי שעה. כעבור חצי שעה בדקו את מצב הירקות (הם צריכים להיות שחומים ורכים). השאירו עוד קצת במידת הצורך.

בתיאבון! 🙂 

 

כתוב/כתבי תגובה