המתכון הקל של השבוע – ירקות צלויים בתנור

המתכון הקל של השבוע – ירקות צלויים בתנור

זמן הכנה: 10 דקות!

זמן בישול: 40 דקות

ירקות בתנור הם אחד מהמאכלים החורפיים האלו שעושים נעים בלב ובבטן. מלבד הטעם המשגע של ירקות שנאפו בתנור חם, זה מאכל בריא שמתאים לכל אחד. מנה צבעונית שכיף להגיש לאורחים או להנות ממנה בעצמנו במשך כל החורף.

המצרכים:

1 גזר לבן גדול, קלוף וחתוך (אפשר להחליף ב- 2 קטנים במקום)

1 תפוח אדמה צהוב גדול (או 2 קטנים במקום)

1 צרור גזרים קטנים, ללא ראש, קלופים וחתוכים

2 סלקים קטנים, ללא ראש, קלופים וחתוכים

5 שיני שום, קלופות

1 בצל בינוני אדום או לבן, חתוך לפלחים (סירות)

2 כפות עשבי תיבול טריים (אנו השתמשנו ברוזמרין ובטימין/ ניתן להחליף בעשבים יבשים)

2 כפות שמן

1/4 כפית מלח ים ו-1/4 כפית פלפל שחור

1 כף סירופ מייפל או סוכר חום אורגני

הוראות הכנה:

  1. חממו מראש תנור ל-190 מעלות והציבו בתוכו תבנית אפייה או שתיים ועליהן נייר אפייה.
  2. הוסיפו את כל הירקות למשט,ח, יחד עם עשבי התיבול, השמן, המלח, הפלפל וסירופ המייפל (אופציונלי) וערבבו יחד כדי לחבר בין המרכיבים. צריך שכל המרכיבים יהיו מצופים היטב בשמן.
  3. אפו עד שהצבע חום-זהוב והמרקם רך. את השאריות שמרו בקירור למשך 3 עד 4 ימים במקרר. חממו מחדש במחבת על אש בינונית, או בתנור שחומם לכ-180 מעלות עד שהמנה חמה.

בתיאבון!

כתוב/כתבי תגובה