גרגירי חומוס בקארי מנגו

גרגירי חומוס בקארי מנגו

חומוס הוא אולי המאכל הלאומי של המדינה, אבל מי אמר שצריך לאכול גרגירי חומוס רק בצורה של ממרח? גרגירי חומוס בעצמם הם בעלי טעם ופריכות מפנקים ותיבול שונה יכול להפוך אותם למנה מפנקת במיוחד. אפשר להגיש לצד אורז או ירקות מאודים ולהחמיא עוד יותר לטעם המקפיץ.

המתכון הבא הוא אחד שאנחנו אוהבים במיוחד בבית והוא שם טוויסט על הטעמים המוכרים של גרגירי הזהב. חומוסים בקארי מנגו מדהים, שכל אחד יכול להכין בקלות וטעימים כמו קפיצה למזרח.

מרכיבים

  • 3/4 כוס בצל אדום קצוץ
  • אצבע ג'ינג'ר בגודל 2-3 סנטימטרים (כראש אצבע)
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות מים
  • כפית שמן חמניות או כל שמן צמחי אחר
  • 1/4 כוס זרעי כמון
  • 1 עלה דפנה
  • 3 גרגירי ציפורן
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית גראם מסאלה, או 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • קורטים נדיבים של ציפורן טחון, הל ופלפל שחור
  • 1/4 כפית או יותר של פלפל קאיין
  • 1 1/4 כוסות של חלב קוקוס משומר
  • 3/4 כוס ציפה או מחית ממנגו בשל. אם משומר אז לא ממותק או ממותק מעט בלבד
  • 1/2 כפית או יותר של מלח, תלוי אם החומוסים כבר מלוחים
  • 1 1/5 כוסות של חומוסים מבושלים (ללא מים אם הם מקופסת שימורים)
  • 1 כפית חומץ תפוחים (אופציונלי)
  • לקישוט, חופן נדיב של כוסברה

הוראות הכנה

  • בבלנדר, צרפו את הבצל, הג'ינג'ר והשום וערבו למחית אחידה יחד עם 2 כפות או יותר של מים. אם אין לכם בלנדר, תוכלו לקצוץ דק את הבצל, את הג'ינג'ר ואת השום. הניחו בצד כשתסיימו.
  • חממו שמן במחבת גדולה על גבי להבה בינונית. כשהשמן חם, הוסיפו את זרעי הכמון ובשלו למשך דקה אחת עד שהזרעים משנים את צבעם. הוסיפו את עלי הדפנה ואת גרגרי הציפורן ובשלו עד שעלה הדפנה משנה צבע.
  • הוסיפו את מחירת הבצל ובשלו עד שתערובת הבצל מתייבשת ולא מריחה חיה (אם לא תבשלו את הבצל זמן רב מספיק, לרוטב יהיה טעם בצלי בסוף). ערבבו לפרקים כדי למנוע מהתערובת להידבק, במשך 8 עד 10 דקות (זמן הבישול יהיה קצר יותר עם תערובת בצל קצוצה דק מאשר עם מחית). הוסיפו קינמון, גראם מסאלה ופלפל קאיין וערבבו היטב. הוסיפו את חלב הקוקוס, את ציפת המנגו, מלח, וערבבו היטב.
  • ערבבו, כסו ובשלו עד שהרוטב מתחיל לרתוח, 5 דקות. הוסיפו את גרגירי החומוס וערבבו אותם פנימה. הורידו את החום לבינוני-עד-נמוך ובשלו ללא כיסוי עד שהרוטב נעשה סמיך למרקם שאתם רוצים, למשל 10-15 דקות. טעמו ותקנו את המלח ואת החמיצות. הוסיפו לימון או חומץ בשביל עוד חמיצות, הוסיפו 1/2 כפית סוכר או רוטב מייל עבור מתיקות אם המנגו לא היה מספיק מתוק. הוסיפו קמצוץ של פלפל שחור. בנקודה הזו תוכלו לקפל לתוך הסיר מעט עלים ירוקים (כמו עלי בייבי). בשביל רוטב קרמי יותר, הכנסיו פנימה מעט שמנת טבעונית (שמנת קשיו, שמנת סויה וכו').
  • הסירו את עלה הדפנה. אם אתם מסוגלים לאתר את גרגירי הציפורן בשלמותם, דוגו אותם החוצה והשליכו אותם. קשטו בכוסברה ובקורט נדיב של גראם מסאלה ופלפל קאיין והגישו מעל אורז וירקות צלויים, או לצד פיתה. תוכלו בנוסף להגיש לצד קוביות מנגו לקישוט.

בתיאבון!

כתוב/כתבי תגובה