ביסקוויטים טבעוניים בטעם וניל ללא גלוטן!

ביסקוויטים טבעוניים בטעם וניל ללא גלוטן!

ביסקוויטים הם מאכל שתמיד כיף להכין. הריח שיוצא מהתנור מזמין את כל מי שבסביבה לשאול "מתי זה כבר יהיה מוכן?" ולהתענג על הטעם המפנק של העוגיות החמות. הביסקוויטים האלו קלים להכנה, לוקחים רק 40 דקות בסך הכל מרגע ההכנה ועד לסוף הבישול, ונטולי גלוטן לגמרי.

המצרכים:

1/3 כוס שמן קוקוס (מהסוג הקשה, לא הנוזלי) או חמאה טבעונית מרוככת

1/3 כוס סוכר קנים (או סוכר קוקוס לטעם עמוק יותרולצבע כהה יותר)

1 כף תמצית וניל

3 כפות אקווהפאבה (aquafaba – חומץ חומוס)

1 כף חלב שקדים לא ממותק

1/4 כפית מלח ים

1/3 כוס קמח שקדים (זה מצרך חשוב כדי שהעוגיות יצאו כמו שצריך. כדאי לא להחליף)

2 כפות קורנפלור

1 1/4 תערובת קמח נטולת גלוטן

הוראות הכנה:

  1. כסו משטח אפייה גדול (או כמה משטחים אם יש צורך) בנייר אפייה. שימו בצד
  2. בקערה בינונית, ערבבו או טרפו את קרם הקוקוס עד שהמרקם שלו הופך אוורירי וקצפתי – למשך כחצי דקה. לאחר מכן הוסיפו את הסוכר ואת תמצית הווניל והמשיכו לערבב/ להקציף למשך עוד דקה.
  3. הוסיפו את חומץ החומוס וטרפו את הבלילה במרץ למשך כ-30 שניות. לאחר מכן הוסיפו את חלב השקדים וערבבו פעם נוספת. הבלילה עשויה להיראות מעט קרושה ולא אחידה, אבל זה בסדר. המשיכו לערבב/ לטרוף.
  4. הוסיפו מלח, קמח שקדים, וקורנפלור וערבבו/ טרפו כדי לשלב בין המרכיבים. לבסוף, הוסיפו את תערובת הקמח נטול-הגלוטן וערבבו בעזרת כף עץ עד אשר מתחילה להיווצר הבלילה רכה .העיסה צריכה להיראות כמו תערובת לעוגיות אך מעט רכה יותר. אם הבלילה סמיכה מדי, הוסיפו מעט חלב שקדים.
  5. קררו את העיסה למשך 15 דקות (ללא כיסוי) ובזמן זה חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
  6. כעת כשהעיסה קרה, רדדו אותה למלבן בעובי חצי סנטימטר בין שתי חתיכות של נייר שעווה (פרגמנט) והשתמשו בחותך עוגיות בגודל קטן כדי ליצור צורות של עוגיות קטנות. צרו מחדש את הבצק הנותר וחתכו ממנו עוגיות עד שלא נותר עוד בצק.
  7. העבירו בעדינות את העוגיות על גבי נייר האפייה שהנחתם על התבנית. הן לא ימתחו לצדדים בעת הבישול, אז אתם יכולים להניח אותם די בצפיפות אחת ליד השנייה. למרות זאת, יתכן ותצטרכו לאפות אותן בשני מקבצים תלוי בגודלה של תבנית האפייה שלכם.
  8. אפו למשך 15-18 דקות או עד אשר צבע העוגיות הופך זהוב-חום בתחתית ויבש מלמעלה. עבור עוגיות פריכות יותר, אפו למשך זמן רב יותר, רק היו זהירים שלא לשרוף אותן. עבור עוגיות רכות יותר, אפו פחות זמן.
  9. תנו לעוגיות להתקרר לגמרי לפני שתסירו אותן מן התחתית. אחסנו את השאריות עם כיסוי רופף בטמפרטורת החדר במשך עד 5 ימים או כאשר הן סגורות היטב בתוך מקפיא למשך עד חודש אחד.

בתיאבון!

כתוב/כתבי תגובה