בורקס בייתי שתוכלו להכין במהירות!

בורקס בייתי שתוכלו להכין במהירות!

אין דבר מנחם כמו בורקס בייתי טוב. הביס המושלם בעל הבצק הנימוח עושה פלאים בפה ובלב. יתרון נוסף של בורקס הוא המילוי המשתנה – ניתן למלא בפטריות, טונה, גבינות, כל אחד לפי טעמו. המתכון הספציפי שנספק לכם כאן כולל חמאה אבל חשוב לנו שתדעו שניתן להמיר אותה בשמן קנולה רגיל. כיוון שמרגרינה לא נכנסת יותר לביתנו מסיבות בריאותיות, אנו מוגבלים לחמאה או שמן כשמדובר במתכונים והדבר יכול להיות מגביל במיוחד כשמדובר בשומרי כשרות. לכן, הסירו חשש מליבכם – גם שמן תופס. מוכנים להכין את הבורקס המושלם? בואו נתחיל.

רכיבים לבצק

3 כוסות קמח רגיל (לא תופח)

חצי שקית אבקת אפייה

1 חמאה

1\3 כוס מים

רכיבים למילוי

250 גרם גבינה לבנה

250 גרם גבינה מלוחה

1 ביצה טרייה

פלפל שחור ומלח.

הוראות הכנה

ראשית, ערבבו את החומרים לבצק בקערה. לאחר מכן, תנו לו לנוח מספר דקות. בינתיים ערבבו את חומרי המילוי, ובנוסף לכך תטרפו ביצה כך שתוכלו למרוח אותה על הבורקסים לפני הכנסתם לתנור. למילוי ניתן להוסיף פטריות, זיתים ושלל מרכיבים אחרים לבחירתכם. רדדו את הבצק על משטח מקומח וקרצו עיגולים מתוכו. טריק שימושי ונוח הוא להשתמש בכוס שתייה לקרוץ את העיגול המושלם! לאחר מכן מלאו ככפית מהמילוי בלב הבצק וסיגרו אותו בצורת חצי סהר. את הקצוות הדקו עם קצות האצבעות. הניחו במסודר בנייר אפייה והברישו מעל את הביצה הטרופה שהכנתם. לאפות עד שמזהיב ולאכול חם. בתיאבון!

כתוב/כתבי תגובה